Op socialmediakanalen en YouTube worden makkelijk ongepaste reacties geplaatst. Vaak gebeurt dit anoniem. Vervelend voor je merk als dit gebeurt. YouTube erkent dit ook en heeft haar algoritmes zodanig aangepast dat het herkent of een reactie mogelijk ongepast is. De functie heet ‘Vasthouden om te beoordelen’.

Beoordeel reactie

Hoe werkt dat? Een reactie die waarschijnlijk ongepast is wordt automatisch in een wachtrij geplaatst. Je kan vervolgens zelf beoordelen of je deze reactie wil publiceren of niet.  Je kan ook zelf woorden en filters toevoegen om meer reacties te beoordelen.

Het algoritme is nog niet altijd even nauwkeurig dus het kan zijn dat er toch nog een ongepaste reactie geplaatst wordt. Gelukkig is het systeem zelflerend, want het leert van de reacties die je doorlaat of weigert. Zo kan er steeds beter worden ingeschat welke soorten reacties je wilt beoordelen.

Deze functie is wereldwijd beschikbaar en werkt voor reacties in de volgende talen: Engels, Spaans, Russisch, Portugees, Koreaans, Frans, Arabisch, Duits, Japans, Turks, Vietnamees, Thais en Indonesisch. Helaas nog niet in het Nederlands. Maar dat komt ongetwijfeld, al is nog niet duidelijk wanneer.