Verlaag je kosten met How to-video’s

Stijgen de kosten van je helpdesk ieder jaar weer? En wijst je klanttevredenheidsonderzoek uit dat je klanten vinden dat deze dienst wel wat beter kan? Als je klanten van jouw concurrent een betere indruk hebben dan stappen ze over. Dan heb je behalve meer kosten ook minder omzet. Wat zou er gebeuren als je de kosten voor de helpdesk verlaagt en je klanten tegelijkertijd een hoger serviceniveau ervaren?

Meer tevreden klanten

Je bereikt dit door uitlegvideo’s op je site te zetten. Daardoor wordt je helpdesk minder belast die daardoor direct efficiënter werkt. Op veel voorkomende vragen krijgen bezoekers meteen een helder antwoord, zodat ze een positieve indruk hebben van je bedrijf.

Je klanten hebben nu 24 uur per dag toegang tot de antwoorden op hun vragen. En ze kunnen het zo vaak terugkijken als ze willen. Wat je klanten ook fijn vinden is dat ze zich nu niet meer een weg door een telefoonmenu hoeven te banen. Uitlegvideo’s leveren je tevreden klanten op.

Nieuwe bezoekers op je site

Je zal ook nieuwe bezoekers op je site krijgen. Want de vragen die jouw klanten stellen, die hebben klanten van andere bedrijven ook. Video scoort zeer goed in de zoekresultaten van Google. Als iemand op zoek gaat naar een vraag dan komen ze op jouw video’s uit. Ook potentiële klanten zullen zo een positieve indruk van je bedrijf krijgen. Als ze plannen hebben om van leverancier te wisselen zullen ze als eerste aan jou denken.

Verlaag de kosten van je helpdesk, verhoog je klanttevredenheid en trek nieuwe klanten aan. Neem contact op om in kaart te brengen hoe uitlegvideo’s voor jouw organisatie gaan werken.

Deze how to-video’s maakten we eerder