Hoe leg je een goede basis voor succesvolle inzet van videocontent en hoe zet je video effectief in? YouTube ontwikkelde daarvoor het 3H-model. Het model zorgt voor structuur en valt uiteen in de volgende H’s

Hero Content

Het doel bij Hero Content is om een zo groot en breed mogelijk publiek te bereiken. Op tv zouden we dit een commercial noemen. Het draait hierbij vooral om het merkgevoel. Het zijn doorgaans producties waar een groter budget voor beschikbaar is en die een aantal keren per jaar worden ingezet en tot doel hebben awareness te genereren. De video’s zijn geschikt om ook breed in te zetten op alle socialmediakanalen.

Hub Content

Dit zijn regelmatig terugkerende video’s die zich richten op de interesses van je doelgroep. De video’s worden op een vast tijdstip gepubliceerd. Bij de doelgroep creëer je zo herkenning en omdat bekend is wanneer er weer een nieuwe editie komt, genereer je regelmatig terugkerende bezoekers die de content met jouw merk associëren. Hub content is goed in te zetten op YouTube, Facebook en Instagram.

Hygiene Content

YouTube is de tweede zoekmachine en daarom uitermate geschikt voor Hygiene content. Dit zijn educatieve en how-to video’s. Hiermee bereik je via YouTube een nieuw publiek. Men zoekt middels een vraag op Google en vindt het antwoord met jouw video op YouTube.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitleg over het nieuwe 5G netwerk. Als telecomaanbieder kan je hier relevante videocontent over produceren en zo de bezoekers naar je site leiden. Als bank kan je antwoord geven op de vraag wat cryptovaluta is.