Video op het internet is inmiddels gemeengoed geworden. Organisaties weten dat online video een essentiële bijdrage levert aan hun communicatiemix.

Interne communicatie

Als video zo goed voor je externe communicatie werkt, hoe zou dat dan werken voor interne communicatie? Het antwoord is natuurlijk: net zo goed. Want, net als video’s die je voor je externe communicatie inzet, gelden voor interne communicatie dezelfde voordelen.

Video geeft je als organisatie een uitstekende kans om je medewerkers te betrekken en ze tot ambassadeur van je bedrijf te maken. Medewerkers zullen een video met meer interesse bekijken dan wanneer ze een interne e-mailing of brief lezen. De boodschap in een video wordt veel beter onthouden dan geschreven tekst en het zal je medewerkers sneller motiveren en inspireren.

Video als onderdeel van de interne communicatie kan gebruikt worden om strategieën en processen van een organisatie toe te lichten en zorgt zo voor een breed draagvlak. Video geeft je de mogelijkheid om informatie eenduidig over te dragen. Dit in tegenstelling tot informatie die via meerdere managementlagen de werkvloer bereikt. Iedereen krijgt met video exact dezelfde boodschap. En een video bereikt iedereen. Wanneer de video in het intranet van een organisatie wordt geplaatst, hebben de medewerkers altijd toegang tot de video en kunnen ze het vaker bekijken.

Video voor intern gebruik lijkt in eerste instantie een kostenpost, maar is een middel dat zich direct terugbetaalt. Meer weten? Mail naar welkom@blitsmotion.nl of bel 020-21 01 973 en we laten graag zien hoe we dit voor Triple F Securitiy deden en hoe het voor jouw organisatie werkt.