Zet video succesvol in op Instagram

Wat feiten over Instagram:

  • Meer dan 80 procent van de Instagramgebruikers volgt een zakelijk account.
  • Het betrokkenheidspercentage op Instagram is 10x zo hoog dan op Facebook.
  • Instagram geeft bij 80 procent van de gebruikers de doorslag om een product of dienst wel of niet te kopen.

Dus het is niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven starten met marketing via Instagram.

Video

Volgens onderzoek door Wyzowl zegt 84% dat ze een product kopen nadat ze er een video over gezien hebben. Als je video dus combineert met Instagram dan heb je ware lead- en verkoopgenerator.

Video op Instagram

Instagram is een visueel platform en is helemaal ingericht om vierkante content te tonen. En dat is niet gek want vierkante posts nemen meer ruimte in dan liggende posts en komen daardoor veel opvallender in de tijdlijn. Op de accountpagina worden alle posts ook vierkant getoond. je raad het al; video’s voor Instagram maak je dan ook vierkant. De maximaal lengte voor een video post is 1 minuut. Wil je een langere video op Instagram dan kan dat ook. Ze kan de video splitsen in delen van een minuut en ze in een carrousel plaatsen. Je moet de kijker dan wel duidelijk maken dat de video verder gekeken kan worden door te swipen. Of je plaatst de video op IGTV.

IGTV

Via IGTV kan je een video van een uur tonen. De eerste 15 seconden van de video worden in de Instagram feed vertoond daarna klik je door naar IGTV.  IGTV is helemaal ingericht voor staande video’s. Je ziet soms dat er landscape video’s geplaatst worden maar dan vraag je wel twee acties van de kijker. Eerst klikken naar IGTV en dan je scherm draaien. Dat is een extra afhaakmoment. Daarnaast levert zoals hiervoor vermeld een landscape video minder interactie op.

Wil je meer weten hoe je video effectief kan inzetten op Instagram We praten er graag met je over. Mail of bel Claire via claire@blitsmotion.nl of 020-21 01 973.