Een vierkante video zorgt voor meer views

Het aantal vierkante video’s op social media neemt flink toe. Dat heeft er alles mee te maken dat video’s steeds meer op mobiele devices worden bekeken. Video’s worden meer mobiel bekeken dan via een desktop. En dat aantal zal blijven groeien.

Meer interactie met een vierkante video

Je komt opvallender in een tijdlijn wanneer je een vierkante video gebruikt. Een video die vierkant is neemt maar liefst 78% meer ruimte in dan een liggende video. Dat maakt een groot verschil in impact. Een verticale video neemt natuurlijk nog meer ruimte in maar het voordeel van een vierkante video is dat het niet uitmaakt hoe je je mobiel houdt. Horizontaal of verticaal, het toont altijd goed.

Een vierkante video zorgt, doordat het opvallender in je tijdlijn komt, voor meer interactie dan een horizontale video. Meer interactie genereert meer views en daarmee dus een groter bereik. Volgens onderzoek door Bufferapp heeft een vierkante video zelfs 30 tot 35% meer views dan een horizontale video.

Meer weten over video’s en social media? Neem contact met ons op.